∞ HİCANKA ∞

Cumartesi, Ekim 01, 2005

Hicanka

Yüzyıllar önce ne güzel de söylemiş Shakespeare "olmak yada olmamak işte bütün mesele bu ..." derken. Bin yıllar önce de söyleyenler vardı mutlaka...
Adem varlığını anlamaya çalışmış olmalıydı. Belki yeryüzündeki son insan da anlamaya çalışacaktı. Ama gerçekten neyini ne kadar kavrayacaktı, rüyadan daha gerçek olduğunu bile iddia edemediğimiz bir hayatın. İnsanın bütün gayreti var omak için değil miydi? Önce aile de başlayan sonra okul ve iş hayatıyla devam edip her an gösterilen çabalar daha iyisi, daha iyisi çırpınışları varlığımızı yada var olduğuna inandığımız benliğimizi daha da güçlendirmek için değil miydi?
Bütün mesele buydu hakikaten: olmak yada ...
"Hicanka" nın anlamı da buydu hiçlik düşüncesinin içine doğu efsanelerinin aranılan ama bir türklü bulunamayan ankasının katılmasıyla oluşmuştu.

6 Comments:

  • Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    By Blogger hicanka, at 30 Eylül, 2005 11:00  

  • Waaay.. hoş geldin Murat.. Sefalar getirdin.. Öteki siteni bayağı kurcaladım.. Çook hoş olmuş. Senin yazılarını da okudum.. Hatta Bekir beyden de şiir var değil mi? Çok güzel o site de.. Ya o siteyi de linklere ekle.. Ya da o yazıları da buraya taşı.. İstiyoruz.. Sevgiler. Hayırlı olsun..

    By Blogger Ufuk Ilter, at 07 Ekim, 2005 16:13  

  • :)) Evet Renkli Leke.. İsim açıklamayı buraya ulaşabilenler için yaptım.. Kendi blogumda açıklamıcam işte :) Gizli kalsın.

    By Blogger Ufuk Ilter, at 08 Ekim, 2005 11:38  

  • Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    By Blogger gul sen, at 08 Ekim, 2005 20:35  

  • Ben de buraya ulaşabilen şanslı bloggerlardanım. Hoş geldin hicanka

    By Blogger gul sen, at 08 Ekim, 2005 20:36  

  • ufuk merhabalar,renkli leke ve nymphi sizlere de hoş geldiniz mi demek lazım yoksa hoş bulduk mu bilmiyorum ama kucak dolusu merhabalar...

    By Blogger hicanka, at 09 Ekim, 2005 07:51  

Yorum Gönder

<< Home