∞ HİCANKA ∞

Cuma, Haziran 30, 2006

Soğutucular

    Elektronikle ilgili olanlar bilir. Devrelerin bozulmadan korunarak sağlıklı çalışabilmeleri için soğutucu denilen parçalar vardır. Bunların tek görevi aşırı ısınmada devredeki hassas elemanlar üzerindeki ısıyı kendine çekerek dengeyi sağlamaktır.
    Gün içerisinde bazılarımız soğutucu rolünü üstleniyor. Ailemizde, iş yerimizde, arkadaş grubumuzda veya herhangi bir grubun içerisinde görebiliriz onları. Bir sorun yaşandığında soğukkanlı yapılarını koruyarak vakarlı duruşlarıyla ortamın gerginliğini azaltmaya çalışırlar.
    Karamsarlığa düşmek ve olayların kötü yanını görmek nedense insanlar arasında daha yaygın. Mesela evin çocuğu geç kalmış ve kaygı yağmurları başlamışsa her geçen saniye ortamdaki gerginlik daha da artar. İşte böyle durumlarda bir soğutucuya ihtiyaç duyulur. Genelde kimin fıtratına uygunsa onun üzerine kalır. Oda görevini yerine getirerek ortamı dengelemeye çalışır.
    Aslında her ailede ve işyerinde bir soğutucunun olması insanların ruh sağlığını dengelemek adına yararlı oluyor. Çoğu zaman işletmelerde liderler üstlenmek zorunda kalıyor bu görevi. Kişiliğine uygunsa ne alâ…

4 Comments:

  • Liderler daima soğutucu olomalı mı peki?

    By Blogger cenkunal, at 30 Haziran, 2006 18:34  

  • isin devamliligi ve basarisi icin sadece liderler degil hatta cogunlukla altlar bu gorevi ustlenmek zorunda kaliyor.
    aslinda bu gorevi ustlenen kisi tamamen karakterini ortaya koyuyor. yani kisiligiyle uyusmuyorsa zaten yapmaz bu isi. cok zor...

    By Blogger insan, at 01 Temmuz, 2006 17:15  

  • Istanbul gezisi ne alemde gidiyor?:)

    By Blogger tahin, at 03 Temmuz, 2006 14:25  

  • sanırım cenk beyin sorusuna insan cevap vermiş...

    Bu arada Tahin istanbul'dan döndüm. Tadı damağımda hala...
    gezi deolduğum için epeydir bir şeyler yazamadım belki İstanbul üzerine bir şeyler yazarım yakında.

    By Blogger hicanka, at 13 Temmuz, 2006 13:20  

Yorum Gönder

<< Home